Voetreflexmassage, wat is dat eigenlijk?

Onze voeten kunnen we onderverdelen in verschillende zones. Al die verschillende zones kunnen we projecteren op ons lichaam. Door specifieke zones op de voeten met speciale technieken te masseren, kun je als ouder zelf verlichting bieden bij veel voorkomende klachten als krampjes, obstipatie, verkoudheid en slaapproblemen.

Babyreflexologie is een zachte vorm van voetreflexmassage, speciaal ontwikkeld voor ouders om zelf toe te passen op hun eigen baby. Daarbij is aangetoond dat het regelmatig toepassen van babyreflexologie de band tussen ouder en kind versterkt.

1
2
3
4
5
6
1

1. Om de bovenste luchtwegen vrij te maken moet je een zachte druk uitvoeren op de gele punten en masseren.

2

2. Help longen en bronchiën door de focus te leggen op het paarse gedeelte.

3

3. Vergeet ook de plexus solaris niet: ook het masseren van dit punt helpt bij de spijsvertering en de ontspanning van de baby.

4

4. Voor problemen met de spijsvertering moet je je focussen op het oranje gebiedje.

5

5. Masseer het paarse gedeelte bij constipatie-problemen.

6

6. Masseer het groene gedeelte om de pijn ontstaan door een problematische houding of constipatie te verlichten in het bekkengebied en de heupen

Voordelen van een babyreflexologie massage:

 

  • Kan helpen om krampjes, obstipatie en verkoudheid verhelpen of verminderen en verlicht de klachten bij doorkomende tandjes
  • Werkt rustgevend
  • Kan slaap verbeteren
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Versterkt de band tussen moeder en kind
  • Je kunt het overal doen, thuis en onderweg (hoeft geen kleding uit te doen)

Tijdens de cursus Babymassage met nét wat meer…” leer je als ouders leuke en praktische technieken om toe te passen op de voetjes van je eigen kind.